nurinkhairi: Aktiviti / Kelas untuk Kanak-Kanak - Pelikan Art Class

30 April 2017

Aktiviti / Kelas untuk Kanak-Kanak - Pelikan Art Class

30 April 2017
Pelikan Art Class ni bertempat di stor Pelikan, The Gardens Mall sebelah MidValley KL. Nurin dapat tau tentang ni dari Instagram, tapi tak ingat camne korek2 boleh jumpa Instagram Pelikan Malaysia ni. Tau2 je jumpa, dan kebetulan masa tu baru masuk bulan April, dan Pelikan ada siarkan poster kelas dia untuk bulan April 


Konsep untuk kelas ni berlainan pada setiap sesi. Contohnya kami pergi masa sesi Kingdom Castle, di mana setiap kanak-kanak ada satu 'castle' diperbuat daripada kadbod, dan dikehendaki warnakan ikut kreativiti masing-masing.  Manakala contoh macam sesi Paper Chameleon, aktiviti dia ialah cut & paste, dan sudah tentu, mewarna menggunakan produk Pelikan la.

Tak banyak sangat ambik gambar. Yang gambar ni dari Instagram Pelikan Malaysia. Gambar tak berapa jelas
Sepanjang 1 jam kat situ, nurin temankan dia dan tengok dia mewarna. Kadang2 nurin tolong jugak dia mewarna. Boleh nampak la, ada ibu atau bapa yang tolong sekali, ada yang hanya tengok dari jauh je, ada yang kadang2 je tolong, ada yang tolong sebab nak cepat balik.. Nurin tolong sebab..err..kiasu takut anak siap lambat? Huhu. (tak bagus)

Caj untuk setiap sesi ialah RM 20, tapi kalau daftar sebagai ahli, dapat RM 15 untuk setiap sesi. Pendaftaran sebagai ahli ialah RM 10 untuk setahun, pastu dapat kad yang kita kena tunjuk kalau nak join sesi ataupun nak beli barang Pelikan boleh dapat diskaun.

Aisyah mewarna castle


Untuk sertai kelas ni, perlu booking dulu. Dan sebolehnya datang awal sikit dalam 5 minit awal supaya boleh ambik tempat. Dia ada 2 sesi setiap Sabtu: 3-4 pm atau 4-5 pm. Masa tu kami ambik yang 4-5 pm, jadi ada kanak-kanak yang masih belum siap. Rasanya kalau jangka anak-anak mengambil masa yang lama, baik ambik sesi 4-5 pm. Lagipun, walaupun nurin siapkan untuk anak, pada nurin kita perlu bagi anak masa untuk siapkan kerja dia ikut masa dia.. betul? Pernah baca tak artikel jangan sebut 'hurry up' pada anak-anak? (lesson for nurin)

Harga pun berpatutan. Untung la kalau siapa yang duduk dekat dengan area Mid Valley ni. Pergi Mid Valley ni selalu jugak terutamanya kalau nak survey barang macam hardware items, printer ke.. tapi tak boleh la bawak dia pergi selalu. OK ni contact details siapa yang berminat:

Pelikan Store 
The Gardens Mall, Mid Valley City
T-202A, Level 3
Contact: 03-2202 0801
Facebook: Pelikan Malaysia
Instagram: @pelikan_malaysia


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...